A salátákkal mindig is hadilábon álltam, de elhatároztam, hogy a jövőben többet törődöm ezzel az ételcsoporttal. Igyekszem olyan könnyű salátákat kitalálni, melyek lelkiismeret furdalás nélkül akár paleo ketogén étkezésben is fogyaszthatóak. Ez a saláta a lila hagyma ellenére, melyből arányában igen keveset és csak ízesítésnek teszünk a salátába belefér a ketogénbe. Egyébként a hagyma cukortartalmával lenne a gond, de ez olyan kis mennyiség, hogy ketogén szempontjából elhanyagolható!
Hozzávalók:
- Egy tő szárzeller – egy tőben legalább 5 szál található
- 1 bögrényi savanyított káposzta
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 ek. almaecet
- 1 ek. xukor0stevia
- 1 csipet só
- 3 dl víz
Elkészítés:
- A szárzellert alaposan megmossuk, majd apró hajszálvékony darabokra vagdossuk.
- A savanyított káposztát átmossuk, kinyomkodjuk és szintén egészen apróra vágjuk.
- A lila hagymát a héja levétele után hajszálvékony karikákra vágjuk.
- A három zöldségfélét alaposan összekeverjük.
- Vízzel elkeverjük az almaecetet, a xukrot és a sót, és a salátát a lével nyakon öntjük.
- Készítés után kb. fél órával már finom, de ha állni hagyjuk, akkor alaposan összeérnek az ízek.
Üdítően finom saláta lesz a végeredmény!