Lasagne paleo tésztával vagy mandulakenyérrel

A kép a Google images-ről való

Ez egy nagyon régi recept, és ebben az időben még nem tudtunk paleo tésztát készíteni. Ma már valamilyen paleo főtt tésztával is elkészíthető! Mandulakenyérrel is finom.

Hozzávalók:

  • Annyi szelet mandulakenyér (Mandelnbrot Willson külön receptje alapján), amennyi egy kisebb mély tepsi vagy jénai tál aljára, és a „töltelék” borítására elegendő – kb. fél tepsi
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Fokhagyma ízlés szerint
  • 2 db egész tojás
  • Só, bors, pirospaprika por
  • Kb. 3 evőkanál paprikakrém (lehet akár Erős Pista is)
  • 1 db piros pritaminpaprika vagy kápa-paprika
  • 1 dl kókusztej
  • 20 dkg reszelt kemény sajt (pl. trappista)

Elkészítés:

  • A tepsi vagy jénai alját rakd ki mandulakenyér lapokkal
  • A nyers darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a 2 db egész tojással, a sóval, borssal, pirospaprika porral, és borítsd be a kenyérlapokat
  • A húsos keverék tetejét kend meg paprikakrémmel (aki szereti Erős Pistával)
  • Ezután a pritamin- vagy kápa-paprikát kis darabokban helyezd rá a paprikakrém borításra
  • A húsos-krémes-paprikadarabos réteg tetejére rakd ki a további mandulakenyér lapokat
  • Az egészet locsold meg 1 dl kókusztejjel
  • A lasagne tetejére szórd rá a 20 dkg reszel sajtot
  • Kb. 20-30(?) perc alatt – süsd meg az egészet – Bátran süsd ropogósra! – az utolsó képen a lasagnem első körben kicsit „sápatka” lett, de ne búsuljatok – visszatettem a sütőbe és én is ropogósra sütöttem.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.