A kép a Google images-ről való
Ez egy nagyon régi recept, és ebben az időben még nem tudtunk paleo tésztát készíteni. Ma már valamilyen paleo főtt tésztával is elkészíthető! Mandulakenyérrel is finom.
Hozzávalók:
- Annyi szelet mandulakenyér (Mandelnbrot Willson külön receptje alapján), amennyi egy kisebb mély tepsi vagy jénai tál aljára, és a „töltelék” borítására elegendő – kb. fél tepsi
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Fokhagyma ízlés szerint
- 2 db egész tojás
- Só, bors, pirospaprika por
- Kb. 3 evőkanál paprikakrém (lehet akár Erős Pista is)
- 1 db piros pritaminpaprika vagy kápa-paprika
- 1 dl kókusztej
- 20 dkg reszelt kemény sajt (pl. trappista)
Elkészítés:
- A tepsi vagy jénai alját rakd ki mandulakenyér lapokkal
- A nyers darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a 2 db egész tojással, a sóval, borssal, pirospaprika porral, és borítsd be a kenyérlapokat
- A húsos keverék tetejét kend meg paprikakrémmel (aki szereti Erős Pistával)
- Ezután a pritamin- vagy kápa-paprikát kis darabokban helyezd rá a paprikakrém borításra
- A húsos-krémes-paprikadarabos réteg tetejére rakd ki a további mandulakenyér lapokat
- Az egészet locsold meg 1 dl kókusztejjel
- A lasagne tetejére szórd rá a 20 dkg reszel sajtot
- Kb. 20-30(?) perc alatt – süsd meg az egészet – Bátran süsd ropogósra! – az utolsó képen a lasagnem első körben kicsit „sápatka” lett, de ne búsuljatok – visszatettem a sütőbe és én is ropogósra sütöttem.