Kb. 20 perc alatt kész!
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db nagy zellergumó
- Kevés zsír
- Só – utólagos használatra
Elkészítés:
- Pucold meg a zellert és vágd julien-re (hosszúkás vékony szeletekre)
- Forrósíts fel egy lapos teflon edényt, és kevés zsiradék hozzáadásával a zellerszálakat pirítsd meg
- Sózd ízlésed szerint
Önmagában és köretként is finom!
…és ha kész, adj hozzá házi majonézt vagy aiolit, így még a pasid is megeszi. SŐT, előled is megeszi.
Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy szereted a „szalmakrumplit”:-D Mi az az aiolit??? Soha nem hallottam ezt a szót?! BB
aioli, ami katalánul all-i-oli, azaz fokhagyma és olaj, szó szerint. Ez egy majonézszerű szósz. Úgy csinálják, hogy fokhagymát és szűz olíva olajat sóval pépessé kevernek. Nagyon finom.
Nagyon finom a szalma zeller, fokhagyma krémmel.
Ugyanígy sütöttem paszternákból is.
Mindenkinek ízlett, aki megkóstolta!
Üdvözlettel:Marcsi.
Jó hogy benéztem,nagyon köszönöm ezt az ötletet! Kipróbálom mindenképpen! Karácsony előtt céklát sütöttem /előbb picit pároltam is/ sütőben a héjja nélkül…nagyon ízlett! Burgonya helyett köretnek vagy magába,más zöldségekkel…mindenkinek ajánlom! B.Ú.É.K!