Hozzávalók:
- 3 L-es tojás sárgája vagy 3-4 db fürjtojás; paleosan 3 db M-es egész tojás
- 3 ek. kókusztejszín; paleoban akár el is hagyható!
- 3 lapos ek. banánliszt vagy batáta liszt vagy tápióka keményítő – Ketogénben természetesen ezek az összetevők kerülendők! – helyette használjunk útifúmaghéjat vagy kevés mandula lisztet!
- Só
- Olíva olaj
- Egy maréknyi bio fodroskel
Elkészítés:
- Az omlett hozzávalóit alaposan kikeverjük – a lényeg, hogy sűrű palacsinta tészta legyen, tehát a kókusztejszín mennyiségét növeljük, ha kell.
- Forró olíva olajban a tésztát megsütjük.
- Ollóval vágunk egy maréknyi fodroskelt és a kész omlett-paleocsintába tesszük; aki nem szereti nyersen, az fonnyassza meg a kel leveleit a maradék forró olíva olajon.