Karfiol-muffin

Karfiol-muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg karfiol
  • 3 db tojás – paleo és ketogén esetében!
  • 1 ek. zselatin + 1 dl forró víz AIP esetében; AIP II. szakaszban lehet csak tojássárgáját használni!
  • Fűszerek: tetszőleges – só mindenképpen; továbbá bors, petrezselyem, fokhagymapor vagy aip-osan currys fűszerek: kurkuma, fahéj, gyömbér
  • Egy maroknyi kockázott bacon
  • A masszához lehet hozzáadni szárazanyagként – pl. tápióka lisztet, földimandula lisztet (ezek aip-ban is jók!) vagy útifűmaghéjat (ketogén esetén!)

Elkészítés:

  • Főzzük puhára a karfiolt, majd krumplinyomóval törjük össze.
  • Fűszerezzük és üssünk hozzá tojásokat vagy olvasztott zselatint, a kockázott bacont, majd keverjük össze.
  • Muffinformába kanalazzuk a masszát (a bacon zsírja elég lesz!) és 20 perc alatt süssük készre.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.