Hozzávalók:
- 25 dkg karfiol
- 3 db tojás – paleo és ketogén esetében!
- 1 ek. zselatin + 1 dl forró víz AIP esetében; AIP II. szakaszban lehet csak tojássárgáját használni!
- Fűszerek: tetszőleges – só mindenképpen; továbbá bors, petrezselyem, fokhagymapor vagy aip-osan currys fűszerek: kurkuma, fahéj, gyömbér
- Egy maroknyi kockázott bacon
- A masszához lehet hozzáadni szárazanyagként – pl. tápióka lisztet, földimandula lisztet (ezek aip-ban is jók!) vagy útifűmaghéjat (ketogén esetén!)
Elkészítés:
- Főzzük puhára a karfiolt, majd krumplinyomóval törjük össze.
- Fűszerezzük és üssünk hozzá tojásokat vagy olvasztott zselatint, a kockázott bacont, majd keverjük össze.
- Muffinformába kanalazzuk a masszát (a bacon zsírja elég lesz!) és 20 perc alatt süssük készre.