Zöldségpogácsa sajttal vagy anélkül

Zöldségpogácsa

Hozzávalók:

  • 0.5 kg vegyes zöldség – pl. mélyhűtött francia saláta keverék, de használható bármilyen zöldség
  • 2 db tojás; AIP-osoknak zselatin+víz
  • Gari – a vegyes zöldséghez 2.5 dl, de annyi gari szükséges, mely könnyű masszává felszívódó tésztát eredményez!
  • Fűszerek: Só, bors, paprika por … egyéni ízlés szerint bármi!
  • Opcionálisan reszelt kemény sajt

Elkészítés:

  • Főzzük meg a zöldségeket, majd szűrjük le.
  • Robotgéppel pépesítsük és üssünk rá tojásokat. AIP-osok keverjenek el 1 ek. zselatint 1 dl vízzel és ezt öntsék a zöldséghez!
  • Ízlés szerint fűszerezzük.
  • Öntsük a péphez a garit és alaposan keverjük el. Hagyjuk akeveréket néhány percig állni addig, míg kézzel érintve a massza jól formázható, de nem kemény állagú lesz!
  • Az egyszerűség kedvéért fagyi-kanállal lehet a gombócokat adagolni, de természetesen akár kézzel is lehet formázni.
  • Zsírpapírral kibélelt tepsire halmozzuk a pogikat.
  • Reszelt sajtot szórhatunk a gombócok tetejére, de sajt nélkül is finom lesz!
  • Előmelegített sütőben közepes lángon – 150-160 fokon – kb. 45 percig sütjük a pogikat. Miután a zöldség előfőzött, ezért nem szükséges hosszan sütni. Megjegyzem, hogy a hosszabb sütéssel maximum ropogósabb lesz az étel!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.