Fokhagymaleves galuskával, vad fokhagymával megszórva

Fokhagyma leves galukával

Hozzávalók:

  • 0.5 liter magtej – ízlés szerint választva
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek. tápióka liszt
  • Só, bors, fokhagyma por -, avagy legalább egy fej zúzott fokhagyma
  • 1 dl gari
  • Víz
  • Olíva vagy paleo olaj – 2 ek.
  • Egy marék vad fokhagyma vagy snidling

Elkészítés:

  • 4 dl magtejet felforrósítunk.
  • 2 tojás sárgáját alaposan elkeverjük a tápióka liszttel, majd 1 dl vízzel a habarás anyagát felengedjük, ha csomós, akkor egy kis vizet hozzáadhatunk.
  • Állandó keverés mellett a forró tejhez öntjük a habarékot.
  • Ízlés szerint fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük a lét és felforraljuk.
  • Félrehúzzuk a lét, amíg elkészül a galuska.
  • A galuskához összekeverjük a garit, 1 ek. olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
  • Amikor a tészta jól összetapadt, akkor kígyó alakban deszkára halmozzuk és késsel apró galuskára vágjuk.
  • A galuskát a forró vízbe zúdítjuk és néhány percig főzzük, majd a tüzet eloltva hagyjuk, hogy a forró lében tovább duzzadjon.
  • Az elkészült leves tetejét 1 ek. olíva vagy paleo olajjal megöntözzük és rászórjuk az apróra vágott vad fokhagymát.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.