Hozzávalók:
- 0.5 liter magtej – ízlés szerint választva
- 3 tojás sárgája
- 2 ek. tápióka liszt
- Só, bors, fokhagyma por -, avagy legalább egy fej zúzott fokhagyma
- 1 dl gari
- Víz
- Olíva vagy paleo olaj – 2 ek.
- Egy marék vad fokhagyma vagy snidling
Elkészítés:
- 4 dl magtejet felforrósítunk.
- 2 tojás sárgáját alaposan elkeverjük a tápióka liszttel, majd 1 dl vízzel a habarás anyagát felengedjük, ha csomós, akkor egy kis vizet hozzáadhatunk.
- Állandó keverés mellett a forró tejhez öntjük a habarékot.
- Ízlés szerint fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük a lét és felforraljuk.
- Félrehúzzuk a lét, amíg elkészül a galuska.
- A galuskához összekeverjük a garit, 1 ek. olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
- Amikor a tészta jól összetapadt, akkor kígyó alakban deszkára halmozzuk és késsel apró galuskára vágjuk.
- A galuskát a forró vízbe zúdítjuk és néhány percig főzzük, majd a tüzet eloltva hagyjuk, hogy a forró lében tovább duzzadjon.
- Az elkészült leves tetejét 1 ek. olíva vagy paleo olajjal megöntözzük és rászórjuk az apróra vágott vad fokhagymát.