Gombaleves tejszínesen shiratakival

Hozzávalók:

Gombaleves tejszínesen – Google
  • 20 dkg csiperke gomba, de ízlés szerint más gombát is választhatunk.
  • A leves leve pl. – víz vagy húsleves alaplé vagy pl. mandula magtej
  • Habarás pl. – 1 tojás sárgája kikeverve 1 lapos ek. tápiókával (ez nem ketogén!) és folyadékkal felöntve; bio zacskós gombás levespor
  • Fűszerek: só, bors (AIP-ban nem!), majoránna vagy kapor, 1 tk. paprika por (AIP-ban nem!)
  • Shirataki tészta (NoCarb Noddle)
  • Vegán krém (kókuszkrém és fermentált szója) vagy kókusztejszín

Elkészítés:

  • Elkészítjük az alaplét vagy víz/húsleves +habarás, magtej+habarás, víz+bio levespor használatával úgy, hogy a lét felforraljuk és a habarás anyagait jól elkeverve lassan a forrásban lévő léhez öntjük, közben állandóan keverjük és fűszerezünk.
  • A megmosott tésztát a lébe rakjuk és 5 percig főzzük.
  • A gombát alaposan megmossuk, ízlés szerint megtisztítjuk én nem szoktam! és a forró alaplébe tesszük. Fog-keményre főzzük, mely kb. 5 perc.
  • A kész levesbe ízlés szerinti mennyiségű vegán krémet vagy kókusztejszínt keverünk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.