Hozzávalók:
Tészta:
- 3×2.5 dl mandulaliszt, kb. 25 dkg; 20 dkg vaj;
- 3 tojás sárgája
- Citromhéj és citromlé ízlés szerint
- Eritrit
- Vanília
- Kenésre: cukormentes lekvár – pl. Aldis Borítás 85%-os Aldis vagy Lidl fekete csoki (megfizethető!) és 10 dkg vaj.
- A tésztába vagy a lekvárba lehet keverni maréknyi őrölt diót.
Elkészítés:
Tészta:
- A maglisztet a lágy vajjal és a tojások sárgájával, eritrittel es csipet sóval, citrommal alaposan össze gyúrjuk, fél órát pihentetjük.
- Vékonyra nyújtuk és korongokat szúrunk ki.
- Előmelegített sütőben minimum lángon 10 percig sütjük.
- Ha a korongok kihűltek, lekvárral összeragasztjuk.
Máz:
- 10 dkg csokit 10 dkg vajban felolvasztunk és a sütiket csokival megkenjük.