Hozzávalók:
- Leveszöldség: 3 szál sárgarépa, 1 szál fehér répa, fél karalábé, fél zeller, 1 kisebb fej hagyma, petrezselyem
- Kelkáposzta – pl. most a képen fodroskel látható, de lehet kis fej kelkáposzta vagy akár kelbimbó is a hozzávaló!
- Fűszerek: só, egész bors, pici piros paprika, 1 kocka bio zöldség vagy húsleves kocka
- Habarás: 1 db tojás sárgája és 1 dl magtej (pl. mandula, zab, kesudió, kókusz) vagy 1 dl tejzsír, azaz laktózmentes tejszín (Jaminet és Fung szerinti alkalmazás!)
- Mentes virsli
- Víz
Elkészítés:
- A leveszöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk.
- A zöldségekre ráöntünk kb. 1-1.5 liter vizet és fűszerezve puhára főzzük.
- A kelkáposztát csak akkor tesszük a lébe, amikor a gyökérzöldségek már megpuhultak. A kelt is puhára pároljuk.
- A főzés befejezéseként kikeverünk tojássárgáját valamilyen „tejes” folyadékkal és a levest ezzel felöntjük, majd összerottyantjuk.
- A virslit elegendő a forró levesbe tenni, nem kell főzni, mert a forró levesben éppen roppanósra megfő.