Savanyú tojásleves paleo-rántással vagy anélkül

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szezámpehely
  • 1 evőkanál zsír
  • Kávéskanálnyi köménymag – lehet akár őrölt is
  • Só ízlés szerint
  • Csipetnyi paprika por (elhagyható)
  • 1 bio zöldség leveskocka vagy szárított zöldség-por
  • 1,5 l víz
  • 4-5 tojás
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés:

  • Állandó keveréssel pirítsd meg a zsíron a szezámpelyhet, majd szórd rá a köménymagot, a sót, egy kevés piros paprika port is szórhatsz hozzá (én elhagytam, mert elfelejtettem)
  • Öntsd fel a rántást fokozatosan a 1,5 l vízzel, dobd bele a szárított zöldséget vagy leveskockát, és forrald fel
  • Tegyél a levesbe 1 evőkanál ecetet, csak ezután tedd a tojásokat a forró lébe, mert az ecet segít abban, hogy a tojások garantáltan egyben maradjanak
  • A felütött tojásokat óvatosan ejtsd a vízbe, és szintén óvatosan keverd meg a levest, de úgy, hogy a tojások egyben maradjanak
  • Elkészült a leves, tálalhatsz!

AIP-os és ketogénes változat:

  • Ketogén: Hosszan főtt levest 1 ek. ecet hozzáadásával forrósítsunk fel és ezután óvatosan meregessünk a lébe a kis pohárba felütött tojásokat.
  • AIP II. szakasz: A forró lébe tojás sárgáját csurgatunk!
  • Keverjünk a lébe kókusztejszínt és hintsük meg majoránnával.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Savanyú tojásleves paleo-rántással vagy anélkül”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.