Hozzávalók:
- 2 evőkanál szezámpehely
- 1 evőkanál zsír
- Kávéskanálnyi köménymag – lehet akár őrölt is
- Só ízlés szerint
- Csipetnyi paprika por (elhagyható)
- 1 bio zöldség leveskocka vagy szárított zöldség-por
- 1,5 l víz
- 4-5 tojás
- 1 evőkanál ecet
Elkészítés:
- Állandó keveréssel pirítsd meg a zsíron a szezámpelyhet, majd szórd rá a köménymagot, a sót, egy kevés piros paprika port is szórhatsz hozzá (én elhagytam, mert elfelejtettem)
- Öntsd fel a rántást fokozatosan a 1,5 l vízzel, dobd bele a szárított zöldséget vagy leveskockát, és forrald fel
- Tegyél a levesbe 1 evőkanál ecetet, csak ezután tedd a tojásokat a forró lébe, mert az ecet segít abban, hogy a tojások garantáltan egyben maradjanak
- A felütött tojásokat óvatosan ejtsd a vízbe, és szintén óvatosan keverd meg a levest, de úgy, hogy a tojások egyben maradjanak
- Elkészült a leves, tálalhatsz!
AIP-os és ketogénes változat:
- Ketogén: Hosszan főtt levest 1 ek. ecet hozzáadásával forrósítsunk fel és ezután óvatosan meregessünk a lébe a kis pohárba felütött tojásokat.
- AIP II. szakasz: A forró lébe tojás sárgáját csurgatunk!
- Keverjünk a lébe kókusztejszínt és hintsük meg majoránnával.
Mártika!
Ha az ecetet a tojások előtt teszed bele a levesbe, akkor biztos, hogy egyben maradnak a tojások.
Köszi, tényleg:-D – beírom!