A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 3 tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé
- 5 evőkanál mandula liszt vagy 5 evőkanál szezámmag liszt, vagy a kettő keverve; esetleg kókuszliszt (markáns ízű és nehéz liszt)
- 10 dkg parmezán
- 10 dkg ghee
Elkészítés:
- Verd fel kemény habbá a 3 tojás fehérjét
- Lazán keverd bele a 3 tojás sárgáját
- Tegyél bele 5 evőkanál kókuszlisztet
- Reszelj bele 10 dkg parmezánt
- Keverd a masszába a felolvasztott 10 dkg gheet
- A masszát kocka alakú formával vágd fel darabokra
- Tedd zsírpapírral bélelt sütőlapra
- Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig – kb. 20′
Megjegyzés: Piacokon lehet kapni lengyel parmezán sajtot elérhető áron. Pesterzsébeti Tátra téri piac 3.000 Ft/kg; a Kispesti Piacon úgyszintén kapható!
Ha tejcukor érzékeny vagyok, akkor is ehetek ilyen sajtot?
Hú, ez nekem kemény kérdés, mert nem tudom. Meg kellene nézni a csomagoláson az összetevőket? Úgy tudom, hogy a hosszan érlelt sajtokból minden tej-összetevő lebomlik. BB
Biztos tejcukor érzékeny vagy?
Mert a tejcukor az érlelésnél napok alatt bomlik le. Tehát az nincs benne.
A probléma a fehérje résszel van.
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni , h ghee-t nem lehet valahol venni ? Próbáltam már csinálni , de szerintem nem sikerült .