Hozzávalók:
- 1,5 kg darált hús
- 6 tojás
- 2 fej apróra vágott vöröshagyma
- Paprika por, őrölt bors, kurkuma, fokhagyma, só
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverd össze, és egy zsírpapírral kibélelt nagyméretű sütőformába rakd a husit, és egyengesd el
- Tedd a forró sütőbe, és kb. 35 perc alatt süsd ropogósra
Ennek a nagy mennyiségben elkészített húskenyérnek az az előnye, hogy jól lehet vele gazdálkodni. Vedd ki a sütőformából a húst. Szedd le róla a zsírpapírt, és amikor kihűlt, akkor nagyobb kockákra vághatod, és a mélyhűtőbe a már kész húsételt elrakhatod.
Ebédajánlat:
Húskenyér majonézes brokkolival
„Mit pakoljak a gyereknek” – ötlet:
A húskenyér kiválóan csomagolható, akár szendvicsbe „felvágottként”.
Levesbetétnek:
Két napja készítettem el a húskenyeret. Ma a vegyes zöldséglevesbe apróra kockázva ezt teszem bele levesbetétnek. A leves már elkészült. A levesbetét „működik” – finom. (11.10.BB)
Évek óta készítem e recept általam kipróbált több változatát.
Attól függően, hogy milyen alapanyag van itthon szoktam reszelni bele sárgarépát, zellert, paszternákot. Vagy a darált csirkemellhez teszek darált májat, (pl.: kacsa) és a reszelt zöldésegeket. Mindegyik változat nagyon finom. Szeretettel ajánlom:)
Kedves Jutka! Nagyon jó ötletek. A recept olvasói, mint én is biztosan ki fogok próbálni egy-két változatot. BB
Az ott ketchup??? Az is paleó?
Igen Kedves Ákos, van külön paleo ketchup recept is, mert kizárólag az autoimmun betegeknek tiltott a paradicsom. BB Márta