A receptet Csóti Heni küldte 2011.04.17-én
Ki hinné, hogy ez a nagyon finom süti kókuszlisztből készül, nem érezni rajta semmilyen kókusz ízt? Nagyon kellemes csemege.
- 1/2 bögre olvasztott jászvaj (ghee) – (a bögre mérete: 2,4 dl), vagy ue. jó minőségű vaj
- 1/2 bögre Holland kakaópor
- 1 pici rumaromában áztatott 10-15 szem mazsola
- 1/2 teáskanál só
- 6 tojás
- 1 bögre nyírfacukor, vagy eritrit, ízlés szerint méz, tápióka vagy rizs szirup
- 1/2 teáskanál vanília
- 1/2 bögre kókuszliszt (bolti átszitált)
- 1 bögre vágott dió
- 1 kocka 90%-os étcsoki darabokban
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
Elkészítés:
- A jászvajat kis lángon melegítsd fel a kakaóporral, amíg teljesen összeolvadnak és tedd félre kihűlni
- Egy tálban a tojást, a xukrot-mézt, sütőport, vaníliát, rumos mazsolát kézi habverővel keverd össze, és az átszitált kókuszlisztet adagold hozzá
- Keverd csomómentesre és add hozzá a vágott diót és a csokidarabokat
- Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát (10cm x 30cm-esbe, de 20×20 cm-es is lehet)
- Előmelegített sütőben 175 fokon süsd kb. 35-40 percig, tűpróbáig
Nagyon finom íze van, a dióval egészen kellemes ízharmónia keletkezik!
Übersetzer: Beatrix Nagy
Brownies mit Walnüssen
ein Rezept von Heni Csóti
Zutaten:
- ½ Becher Ghee (2,4 dl)
- ½ Becher niederländischer Kakaopulver
- in Rum-Aroma getränkte Rosinen (10-15 Stück)
- ½ Teelöffel Salz
- 6 Eier
- 1 Becher Birkezucker
- ½ Teelöffel Vanille
- ½ Becher Kokosmehl
- 1 Becher gehackte Walnüsse
- 1 dunkle Schokolade (in Stückchen / 90%)
- 1 Prise Backpulver oder Natron
Zubereitung:
- Ghee und Kakaopulver werden in einem kleinen Topf bei geringer Hitze schmelzen. Glattrühren und leicht abkühlen lassen.
- Eier, Birkezucker, Backpulver, Vanille, Rosinen und Kokosmehl werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
- Dazu werden gehackte Walnüsse und Schokoladestückchen gegeben.
- Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech gelegt (ca. ein 10 x 30 oder 20 x 20 cm großes Backblech).
- Im vorgeheizten Backofen bei 175 Grad etwa 35-40 Minuten backen.
Brownies mit Walnüssen hat guten und harmonischen Geschmack!
Nagyon szuper és nagyon egyszerű, remekül sikerült nálam, bár kisebb változtatásokkal. Egyrészt elbambultam és ghí helyett kókuszzsírral csináltam, másrészt nem volt otthon dió, úgyhogy fele-fele arányban tört törökmogyoróval és szeletelt mandulával helyettesítettem. A mazsola kevésnek tűnt, abból ment bele egy jó maroknyi, a xukrot viszont lefeleztem, és így is elég édes lett. A vendégeknek is nagyon ízlett, pedig nem paleóznak, úgyhogy édesebbhez vannak szokva. A sütőpor mennyisége amúgy nem szerepel a receptben, csak az elkészítésnél van ott, én egy fél kávéskanálnyi szódabikarbónát raktam bele, azzal szépen megnőtt.
Kedves Sysa! Örülök, hogy ízlett a süti. Köszönöm, hogy szóltál, már javítottam is a hiányzó részt. Egyébként így kell „konyhálkodni”, kreatívan, ötletelve:-D BB
Kezdő paleósként és édesszájúként nagyon féltem,hogy mit tudok majd enni,ha egy kis édességre vágynék.Ezt a sütit már „zsinorban” harmadjára sütöm,annyira finom! Persze nem én ettem meg az egészet,a családnak is nagyon ízlett. 🙂 Szóval, nálam ez a favorit!
Szeretném megköszönni ezt a receptet is! Nagyon jól sikerült, bár Sysa-hoz hasonlóan én is kókuszzsírt használtam jászvaj helyett, illetve fél bögrényi cukorral is éppen eléggé édes lett.
Szóval nagyon finom húsvéti édesség lett belőle.:-)
Csak steviat hasznalhatok edesitonek. Szerintetek azzal is jo lesz? mennytit tegyek a sutibe?
Szerintem keveset, kb. késhegynyit. Én is gyakran használok steviát. A sütiben tökéletes. BB