A receptet Macskacicó küldte 2010.12.13-án
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 50-60 dkg darált hús (lehet vegyesen sertés, csirke, bőrrel együtt)
- 2 evőkanál zsiradék (lehet liba/kacsa/sertés zsír)
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 1 tojás
- Só, hagyma, fokhagyma, ízlés szerint fűszerek (pl. zöld fűszerekkel, vagy köménymaggal is jó)
- Fél kg reszelt zöldség (répa, gyökér, ami épp van)
Elkészítés:
- Összekeverjük, vekni alakú hosszúkás kenyérkét formázunk belőle, sütőformában vagy megkent tepsin kb. 50 percig sütjük (sütőtől is függ)
- Hidegen nagyon jól szeletelhető
- Salátával, zöldségekkel, de akár főzelék feltétnek is finom
További ötlet:
Willson üzeni, hogy ő a húskenyérbe kemény tojásokat is szokott beletenni, és úgy süti meg!
Laczkó Zsuzsanna a Paleovital klubban adott egy megoldást az AIP-os elkészítésre: darált hús + zöldségek aprítva + fűszerek és só, kisebb formákba kell tenni és megsütni. A zöldségek közé én aprítanék plantaint (főzőbanán) is. A keményítős zöldségek összefogják, nem kell bele így tojás.
A magam részéről AIP-ban a 1 ek. zselatin + 1 dl meleg csapvíz = 1 tojás szisztémát szoktam követni.