Zöldséges húskenyér

A receptet Macskacicó küldte 2010.12.13-án

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 50-60  dkg darált hús (lehet vegyesen sertés, csirke, bőrrel együtt)
  • 2 evőkanál zsiradék (lehet liba/kacsa/sertés zsír)
  • 2 evőkanál lenmagliszt
  • 1 tojás
  • Só, hagyma, fokhagyma, ízlés szerint fűszerek (pl. zöld fűszerekkel, vagy köménymaggal is jó)
  • Fél kg reszelt zöldség (répa, gyökér, ami épp van)

Elkészítés:

  • Összekeverjük, vekni alakú hosszúkás kenyérkét formázunk belőle, sütőformában vagy megkent tepsin kb. 50 percig sütjük (sütőtől is függ)
  • Hidegen nagyon jól szeletelhető
  • Salátával, zöldségekkel, de akár főzelék feltétnek is finom

További ötlet:

Willson üzeni, hogy ő a húskenyérbe kemény tojásokat is szokott beletenni, és úgy süti meg!

Laczkó Zsuzsanna a Paleovital klubban adott egy megoldást az AIP-os elkészítésre: darált hús + zöldségek aprítva + fűszerek és só, kisebb formákba kell tenni és megsütni. A zöldségek közé én aprítanék plantaint (főzőbanán) is. A keményítős zöldségek összefogják, nem kell bele így tojás.

A magam részéről AIP-ban a 1 ek. zselatin + 1 dl meleg csapvíz = 1 tojás szisztémát szoktam követni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.