A zselés szaloncuki MW találmánya
Ez a kép a Google-images-ről való
A képet is MW küldte 2010.12.18-án
- Kb. 2 dl frissen facsart narancslé
- 1 teáskanál agar-agar
- Fekete csoki
Elkészítés:
- A narancslét keverd össze az agar-agar-ral, majd tedd jégpálcika gyártó formába, és helyezd mélyhűtőbe
- Amikor a zselé megszilárdul, vagdosd fel, és mártogasd csokiba
Jégpálcika formát pl. az IKEÁBAN lehet kapni!
ha zselatinporral készítem, abból mennyit tegyek? ha egyáltalán jó azzal is ….
köszönöm
Alapból nem szeretem a szaloncukrot, de ez nagyon finomnak és egyszerűnek tűnik. Csak IKEA hiányában ki kell valamit találnom erre a jégpálcika fagyasztóra. (öhm.. izé… mi az a jégpálcika?)
Bár azt hiszem Bécs mellett a Shopping Cityben van Ikea. Csak találjam meg ezt a kütyüt. 🙂
Szilikonos jégkocka tartóban is jó lehet? (bár azzal szögletes lesz, de mindegy is)
Ezt be lehet szerinted csomagolni színes papírba mint a rendes szaloncukrot? Vagy ahhoz olvadós lenne?
Szerintem a jégpálca fagyasztó műanyag pálca lehet?! Lehet próbálkozni egyszerű hurkapálcával is. Majd a többiek még reagálnak a kérdéseidre. Én még soha nem csináltam szaloncukrot. A hurkapálcás megoldásra MW receptjéből emlékszem. BB