Köretnek való gesztenye-nokedli

Az ötletet Hazsu küldte 2011.01.15-én

gesztenyenokedli

„A gesztenyés krokett adta az ötletet. Natúr gesztenyemasszához adtam 1-2 tojást és magliszteket. Én most előnyben részesítettem az olajtalanított szezámlisztet, mert nagyobb a nedvességfelvevő képessége és gondoltam a tojás így jobban köt. Őrölt köménnyel, borssal, sóval, kicsi bio vegetával fűszereztem és jó sűrűre készítettem. Mivel nincs nokedlihez szaggatóm, két kiskanállal oldottam meg. Forró vízbe beleszaggattam, mikor feljött a víz felszínére még 5 percet hagytam, majd kihalásztam. Szépnek nem szép, de nem esett szét és még az 5 éves sem lázadozott.”

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Köretnek való gesztenye-nokedli”

    1. Sajnos nem hiszem, hogy meg lehetne csinálni gesztenyelisztből. A pelleteknek az a tulajdonsága, hogy vízbe téve „elpezsegnek”. Nézd meg a főtt tészta recepteket. Tettem már kísérletet főtt tészta készítésére. Tegyél kis mennyiséggel próbát, hátha sikerül. Feltétlenül számolj be róla. Ja, arra azért figyelj, hogy a gesztenyeliszt édeskés?! Szia, BB

  1. Sziasztok!
    Én csináltam gesztenyelisztből galuskát, 7 evőkanál liszthez 1 tojás, és kiskanállal lehet beleszaggatni a főzővizbe. Kicsit jobban kell sózni, hogy elnyomja a gesztenye édeskés ízét. Ezt BB főtt tészta receptje alapján improvizáltam. Ez a mennyiség egy főre elég.
    Üdv: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.