Hozzávalók:
Gesztenye
- Natúr mélyhűtött gesztenyepüré
- Rumaroma
- Paleolit édesítő (stevia vagy nyírfacukor), vagy a TED szerint használhatsz szirupokat vagy mézet
„Tejszínhab”
- Annyi tojásfehérje, ahány személynek készül az édesség
- Pici citrom a hab felveréséhez
- Krémes kókusztej krém része vagy kókusztejszín
Elkészítés:
Gesztenye
- A gesztenyemasszát engedd fel
- A felengedett masszát törd össze vagy nyomd át gesztenye nyomón
- Ha nincs türelmed várni, akkor még hidegen reszeld le a gesztenyét, majd locsold meg rumaromával vagy vanília aromával és édesítsd ízlés szerint
- Mindig csak annyi tojásfehérjét verj fel kemény habbá, ahányan a masszából enni fognak – a habot kevés citrommal és édesítővel verd fel
- Végül tálald a habos gesztenyét
Nagyon finom, igazi retro érzés!
Ez a „tejszínhab” mekkora ötlet! Hétvégén megcsináltam a gyerekeknek – nem tudták megmondani, hogy nem igazi tejszínhab, legfeljebb kicsit kókuszosabb íze volt. (Csodálkoztak is nagyon, hogy ilyet eszünk:))
Köszi a receptet!
Üdv,
MW
Sziasztok! Tudja valaki hol lehet natúr geszetenyepürét kapni? Köszi 🙂
Sok helyen lehet kapni. Tesco, Interspar – mindkettő tuti-fix 😀