Túrótorta paleosan

Hozzávalók:

  • Bármilyen paleolit piskóta – pl. Piskóta maglisztből, vagy Piskóta tojásfehérjéből
  • Kesudió tejföl

Elkészítés:

  • Készítsd el a piskótát és a kesudió tejfölt a blogon lévő külön recept alapján

Túró készítése:

  • 6 db zselatin lapot áztass be egy kevés vízbe
  • A 20 dkg natúr kesudióból készült kesudió tejfölt – 5 dl víz legyen benne összesen – forrald fel, tegyél bele vanília aromát és steviát vagy xukrot – ízlés szerint
  • A zselatin lapokat tedd a forró tejfölbe, keverd el
  • Hagyd a zselés tejfölt egy kicsit megdermedni

A torta összeállítása:

  • Süsd meg a piskótát, vágd ketté, és hagyd kihűlni
  • A torta alsó lapját kend meg a krémmel
  • Amikor már legalább közepesen megdermedt a krém, akkor rakd a piskóta felső lapját a süti tetejére
  • Kend meg a piskótát kívülről is
  • Végül a tortát díszítheted valamilyen gyümölccsel – pl. eperrel, ananásszal stb.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Túrótorta paleosan”

    1. Kedves Anna, Én nem Elmíra vagyok, hanem Márta, …, de sebaj:-))) A kesudió nem rokon a földimogyoróval és paleo:-) BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.