Hozzávalók:
- Bármilyen paleolit piskóta – pl. Piskóta maglisztből, vagy Piskóta tojásfehérjéből
- Kesudió tejföl
Elkészítés:
- Készítsd el a piskótát és a kesudió tejfölt a blogon lévő külön recept alapján
Túró készítése:
- 6 db zselatin lapot áztass be egy kevés vízbe
- A 20 dkg natúr kesudióból készült kesudió tejfölt – 5 dl víz legyen benne összesen – forrald fel, tegyél bele vanília aromát és steviát vagy xukrot – ízlés szerint
- A zselatin lapokat tedd a forró tejfölbe, keverd el
- Hagyd a zselés tejfölt egy kicsit megdermedni
A torta összeállítása:
- Süsd meg a piskótát, vágd ketté, és hagyd kihűlni
- A torta alsó lapját kend meg a krémmel
- Amikor már legalább közepesen megdermedt a krém, akkor rakd a piskóta felső lapját a süti tetejére
- Kend meg a piskótát kívülről is
- Végül a tortát díszítheted valamilyen gyümölccsel – pl. eperrel, ananásszal stb.
Nagyon fincsi!!!!
Kedves Elmira!
Ugy tudom a kesudio a foldimogyoroval rokon es nem paleo, ez nem okoz gondot?
Koszonom!
Kedves Anna, Én nem Elmíra vagyok, hanem Márta, …, de sebaj:-))) A kesudió nem rokon a földimogyoróval és paleo:-) BB Márta
rosszul tudod. nem rokona.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kesu