Hozzávalók 3 személyre:
- 3 közepes fej zeller
- 3 db közepes sárgarépa
- Lehet használni mélyhűtött előre kockázott azonos összetételű levesbetétet!
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál zsír
- Só – utólagos sózásra
Elkészítés:
- Pucoljuk meg a zellergumókat és a sárgarépákat.
- Vágjuk a zöldséget kockákra.
- Hevítsünk fel egy kanálnyi zsírt, majd fokozatosan dobjuk bele a zöldségeket – maroknyi keverék megforgatva, kicsit pirítva; a műveletet ismételjük, míg az összes zöldség nem kerül a serpenyőbe.
- Fokozatosan kanalazzuk rá a mézet is.
- Hagyjuk, hogy a zöldség először megpuhuljon, majd megpiruljon.
- Az elkészítéshez kell legalább 15 perc.
- Tálaláskor ízlés szerint sózzuk meg.