Karamellizált répa- és zellerkockák

Karamellizált répa- és zellerkockák – Google

 

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 közepes fej zeller
  • 3 db közepes sárgarépa
  • Lehet használni mélyhűtött előre kockázott azonos összetételű levesbetétet!
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál zsír
  • Só – utólagos sózásra

Elkészítés:

  • Pucoljuk meg a zellergumókat és a sárgarépákat.
  • Vágjuk a zöldséget kockákra.
  • Hevítsünk fel egy kanálnyi zsírt, majd fokozatosan dobjuk bele a zöldségeket – maroknyi  keverék megforgatva, kicsit pirítva; a műveletet ismételjük, míg az összes zöldség nem kerül a serpenyőbe.
  • Fokozatosan kanalazzuk rá a  mézet is.
  • Hagyjuk, hogy a zöldség először megpuhuljon, majd megpiruljon.
  • Az elkészítéshez kell legalább 15 perc.
  • Tálaláskor ízlés szerint sózzuk meg.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.