Amennyiben panír nélkül készül a hús, akkor paleo ketogén étkezésbe illeszthető, ha panírral, akkor hagyományos paleo.
Hozzávalók:
- Sertéshús szeletek – szűzpecsenye, vagy csontozott karaj klopfolva, vagy comb klopfolva (A szűzpecsenye igen drága hús. Nekem szerencsém volt, mert tegnap féláron kaptam!)
- Paleo rántott sertés hús – pl. így, de találsz még rántott hús recepteket a blogon! Csak a keresőbe kell beírni!
- Fűszerezés – többféleképpen lehet. Pl. egyszerűen – só, bors, őrölt paprika; az én fűszerezésem, melyet a képeken látsz – só, provance-i fűszerkeverék, tárkony és petrezselyem a kertből frissen és apróra vágva
- Annyi tojás, ahány főre főzöl
- Olívaolaj vagy sertés-, kacsa-, liba-, vagy kókuszzsír
A natur változat elkészítése:
- A vékonyra vágott vagy klopfolt hússzeleteket fűszerezd be, és kend be olajjal vagy zsírral – legalább 1 órát érdemes a fűszerben tartani, hogy az a húsokat jól átjárja
- Forró zsírban süsd meg a húst, majd vedd ki a fűszeres zsírból, és
- … ebben a zsírban forgasd és pirítsd meg az előre megfőzött sárgarépaszálakat
- A tojásokból külön edényben süss tükörtojásokat
- Tálaláskor a tükörtojást emeld rá a hússzeletekre