Holstein szelet

Holstein szelet panír nélkül – fehér batátával, paszternákkal vagy zellerrel – A kép a Google imagesről való.

Amennyiben panír nélkül készül a hús, akkor paleo ketogén étkezésbe illeszthető, ha panírral, akkor hagyományos paleo.

Hozzávalók:

  • Sertéshús szeletek – szűzpecsenye, vagy csontozott karaj klopfolva, vagy comb klopfolva (A szűzpecsenye igen drága hús. Nekem szerencsém volt, mert tegnap féláron kaptam!)
  • Paleo rántott sertés hús – pl. így, de találsz még rántott hús recepteket a blogon! Csak a keresőbe kell beírni!
  • Fűszerezés – többféleképpen lehet. Pl. egyszerűen – só, bors, őrölt paprika; az én fűszerezésem, melyet a képeken látsz – só, provance-i fűszerkeverék, tárkony és petrezselyem a kertből frissen és apróra vágva
  • Annyi tojás, ahány főre főzöl
  • Olívaolaj vagy sertés-, kacsa-, liba-, vagy kókuszzsír

A natur változat elkészítése:

  • A vékonyra vágott vagy klopfolt hússzeleteket fűszerezd be, és kend be olajjal vagy zsírral – legalább 1 órát érdemes a fűszerben tartani, hogy az a húsokat jól átjárja
  • Forró zsírban süsd meg a húst, majd vedd ki a fűszeres zsírból, és
  • … ebben a zsírban forgasd és pirítsd meg az előre megfőzött sárgarépaszálakat
  • A tojásokból külön edényben süss tükörtojásokat
  • Tálaláskor a tükörtojást emeld rá a hússzeletekre
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.