Gombás csirke

Gombás csirke – Google
 

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba – ízlés szerinti gomba – friss vagy konzerv
  • Kb. 25 dkg főtt csirkemell-filé és filézett csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál állati zsiradék vagy kókuszzsír
  • Só, őrölt bors – AIP-ban elhagyjuk!, kurkuma, majoránna vagy oregáno (vad majoránna), tárkony – elhagyható!
  • Oliva- vagy tökmagolaj (nem AIP) hidegen
  • 1 dl kókusztejszín vagy kesudiótej, vagy a TED követésekor akár tejszínnel; ketogén is lehet, megint csak a „tejes” kiegészítő határozza meg: kókusztejszín vagy tejszín lehet!
  • 2-3 dl húsleves alaplé (ennek hiányában víz)

Elkészítés:

  • Filézett csirkemellet és csirkecombokat főzz puhára. (A léből készíts húslevest!)
  • Forrósíts fel egy evőkanál zsírt, dobd rá a felkarikázott vöröshagymát és apróra vágott fokhagymát, és pirítsd-fonnyaszd a zsíron.
  • Amikor a hagyma kezd pirulni, akkor tedd a hagymás alaphoz a főtt csirkét – darabokra szedve, és az egészet együtt pirítsd tovább.
  • A felkarikázott gombát öntsd ehhez az alaphoz – lehet friss vagy lehet konzerv is!
  • Fűszerezd be ezt az ételt, és forgasd át.
  • Amikor jól átpirult, akkor önts az egészre 1 dl kókusztejszínt (avagy ketogénben tejszínt!), és öntsd fel a húsleves levével – ízlés szerinti mennyiségben.
  • Az étel tetejét locsold meg kevés olívaolajjal vagy/és tökmagolajjal (Ez utóbbi nem AIP!).
  • A tetejét díszítheted tárkonnyal.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.