Hozzávalók:
- 20 dkg gomba – ízlés szerinti gomba – friss vagy konzerv
- Kb. 25 dkg főtt csirkemell-filé és filézett csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- 1 evőkanál állati zsiradék vagy kókuszzsír
- Só, őrölt bors – AIP-ban elhagyjuk!, kurkuma, majoránna vagy oregáno (vad majoránna), tárkony – elhagyható!
- Oliva- vagy tökmagolaj (nem AIP) hidegen
- 1 dl kókusztejszín vagy kesudiótej, vagy a TED követésekor akár tejszínnel; ketogén is lehet, megint csak a „tejes” kiegészítő határozza meg: kókusztejszín vagy tejszín lehet!
- 2-3 dl húsleves alaplé (ennek hiányában víz)
Elkészítés:
- Filézett csirkemellet és csirkecombokat főzz puhára. (A léből készíts húslevest!)
- Forrósíts fel egy evőkanál zsírt, dobd rá a felkarikázott vöröshagymát és apróra vágott fokhagymát, és pirítsd-fonnyaszd a zsíron.
- Amikor a hagyma kezd pirulni, akkor tedd a hagymás alaphoz a főtt csirkét – darabokra szedve, és az egészet együtt pirítsd tovább.
- A felkarikázott gombát öntsd ehhez az alaphoz – lehet friss vagy lehet konzerv is!
- Fűszerezd be ezt az ételt, és forgasd át.
- Amikor jól átpirult, akkor önts az egészre 1 dl kókusztejszínt (avagy ketogénben tejszínt!), és öntsd fel a húsleves levével – ízlés szerinti mennyiségben.
- Az étel tetejét locsold meg kevés olívaolajjal vagy/és tökmagolajjal (Ez utóbbi nem AIP!).
- A tetejét díszítheted tárkonnyal.