Előkészítettem gombafejeket töltésre-sütésre. A gombaszárakat gondoltam, hogy praktikusan kellene felhasználni. Így született egy aprított kapros gombaszárból készült alap, melyet ma többféleképpen fogok felhasználni!
Hozzávalók:
- Annyi tojás, vagy annyiszor 2 db tojás, ahányan fogyasztják
- Gombaszár apróra vágva
- Gombafejek dinsztelve
- 1 evőkanál jászvaj (ghee)
- 1 nagy fej friss kapor apróra vágva
- Só, bors
Elkészítés:
- Az aprított gombaszárból, a vajjal és a kaporral süss egy keveréket
- Verj fel annyi tojást (vagy annyiszor 2 db-ot), ahány embernek szánod az ételt
- Keverj a tojásba a kapros gombaszárból ízlés szerinti mennyiséget
- Forró sütőedényben süsd meg az omlettet
- A gombafejeket pici vajon és vízen párold meg, majd kaporral összekeverve az összehajtott omlettel tálalhatod
További ötlet: Az omlettet megtöltheted hagymával-fokhagymával sült darált hússal, vagy amit a képen látsz, maradék tatár beefsteak-kel, és ekkor egy kiváló dús reggeli, illetve feltét válik belőle!