Kapros-gombás omlett feltekerve, töltve

Előkészítettem gombafejeket töltésre-sütésre. A gombaszárakat gondoltam, hogy praktikusan kellene felhasználni. Így született egy aprított kapros gombaszárból készült alap, melyet ma többféleképpen fogok felhasználni!

Hozzávalók:

  • Annyi tojás, vagy annyiszor 2 db tojás, ahányan fogyasztják
  • Gombaszár apróra vágva
  • Gombafejek dinsztelve
  • 1 evőkanál jászvaj (ghee)
  • 1 nagy fej friss kapor apróra vágva
  • Só, bors

Elkészítés:

  • Az aprított gombaszárból, a vajjal és a kaporral süss egy keveréket
  • Verj fel annyi tojást (vagy annyiszor 2 db-ot), ahány embernek szánod az ételt
  • Keverj a tojásba a kapros gombaszárból ízlés szerinti mennyiséget
  • Forró sütőedényben süsd meg az omlettet
  • A gombafejeket pici vajon és vízen párold meg, majd kaporral összekeverve az összehajtott omlettel tálalhatod

További ötlet: Az omlettet megtöltheted hagymával-fokhagymával sült darált hússal, vagy amit a képen látsz, maradék tatár beefsteak-kel, és ekkor egy kiváló dús reggeli, illetve feltét válik belőle!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.