Gombás-sajtos lepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba szára apróra vágva
  • Egy nagy marék zellerlevél apróra vágva
  • Legalább 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt
  • Őrölt fehér bors (lehet fekete bors is)
  • 5-7 dkg reszelt sajt – csakis kemény sajtok!
  • Zsiradék – pl. kókuszzsír, de lehet állati zsiradék is
  • Kolbászkarikák, sonkaszeletek, pirított szalonna (elhagyható)

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze; a reszelt sajtnak csak az egyik felét rakd a keverékbe
  • Egy vékonyan kizsírozott sütőedénybe öntsd bele a lepény tésztáját
  • A viszonylag vastag tésztát először süsd meg nyílt lángon, majd amikor néhány perc múlva megsült, tedd az edényt a zárt sütőbe, és süsd meg a lepényt felül is
  • A reszelt sajt másik felével szórd meg a lepényt, és tegyél rá pl. kolbászkarikákat, sonkaszeleteket, vagy pirított szalonnát
  • Tálalhatod kiterített lepényként, de a lepény szeleteit feltekerheted.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.