Hozzávalók:
- 25 dkg csiperke gomba szára apróra vágva
- Egy nagy marék zellerlevél apróra vágva
- Legalább 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db tojás
- 3 evőkanál gesztenyeliszt
- Só
- Őrölt fehér bors (lehet fekete bors is)
- 5-7 dkg reszelt sajt – csakis kemény sajtok!
- Zsiradék – pl. kókuszzsír, de lehet állati zsiradék is
- Kolbászkarikák, sonkaszeletek, pirított szalonna (elhagyható)
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze; a reszelt sajtnak csak az egyik felét rakd a keverékbe
- Egy vékonyan kizsírozott sütőedénybe öntsd bele a lepény tésztáját
- A viszonylag vastag tésztát először süsd meg nyílt lángon, majd amikor néhány perc múlva megsült, tedd az edényt a zárt sütőbe, és süsd meg a lepényt felül is
- A reszelt sajt másik felével szórd meg a lepényt, és tegyél rá pl. kolbászkarikákat, sonkaszeleteket, vagy pirított szalonnát
- Tálalhatod kiterített lepényként, de a lepény szeleteit feltekerheted.