Paleo tejcsoki gazdagon

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg legalább 70%-os, de lehetőleg 90%-os étcsokoládé (a Wawel lengyel étcsokit 256 Ft-ért vettem)
  • 1-1,5 dl kókusztej
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint
  • Szárított füge és szárított datolya, mazsola
  • Durvára vágott mandula, vagy dió, vagy mogyoró – kb. 5 dkg – nekem mandulám volt itthon
  • Valamilyen pikáns igénygyümölcs – pl. szőlőszem, vagy magozott meggy; télen mélyhűtött magozott meggy-szemek, vagy szárított áfonya, vagy mélyhűtött szeder szemek
  • A csokoládét a kókusztej hozzáadásával vízgőz fölött felolvasztottam
  • Összeszedtem süti-formákat és egy sütőpapírral kibélelt formára rárakosgattam azokat – arra ügyeltem, hogy se karácsonyi, se húsvéti forma ne legyen -, és a formákat először maggal, szárított gyümölccsel megtöltöttem, majd az olvasztott tejcsokival töltöttem fel; Két kávéskanállal dolgoztam, és a kanalakat munka közben egy tálkába készített vízbe mártogattam
  • A csokival feltöltött formákba végül szárított gyümölcsöt és szőlőszemeket, valamint néhány szem mandula-forgácsot nyomkodtam
  • A formákat leszedtem a csokiszeletekről, és a tálat még dermedésre hűtőbe tettem

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleo tejcsoki gazdagon”

  1. Megcsináltam és isteni lett! Nekem egy problémám van mindig a paleo tejcsokikkal. Ha nem hűtőben tartom, akkor nem szilárdul meg, hanem mindig olvadt. Gondolom ez azért van, mert az étcsokit felöntöttem kókusztejjel. Nektek is ilyen?

Hozzászólás a(z) Eszti bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.