Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 20 dkg legalább 70%-os, de lehetőleg 90%-os étcsokoládé (a Wawel lengyel étcsokit 256 Ft-ért vettem)
- 1-1,5 dl kókusztej
- Stevia vagy xukor ízlés szerint
- Szárított füge és szárított datolya, mazsola
- Durvára vágott mandula, vagy dió, vagy mogyoró – kb. 5 dkg – nekem mandulám volt itthon
- Valamilyen pikáns igénygyümölcs – pl. szőlőszem, vagy magozott meggy; télen mélyhűtött magozott meggy-szemek, vagy szárított áfonya, vagy mélyhűtött szeder szemek
- A csokoládét a kókusztej hozzáadásával vízgőz fölött felolvasztottam
- Összeszedtem süti-formákat és egy sütőpapírral kibélelt formára rárakosgattam azokat – arra ügyeltem, hogy se karácsonyi, se húsvéti forma ne legyen -, és a formákat először maggal, szárított gyümölccsel megtöltöttem, majd az olvasztott tejcsokival töltöttem fel; Két kávéskanállal dolgoztam, és a kanalakat munka közben egy tálkába készített vízbe mártogattam
- A csokival feltöltött formákba végül szárított gyümölcsöt és szőlőszemeket, valamint néhány szem mandula-forgácsot nyomkodtam
- A formákat leszedtem a csokiszeletekről, és a tálat még dermedésre hűtőbe tettem
Megcsináltam és isteni lett! Nekem egy problémám van mindig a paleo tejcsokikkal. Ha nem hűtőben tartom, akkor nem szilárdul meg, hanem mindig olvadt. Gondolom ez azért van, mert az étcsokit felöntöttem kókusztejjel. Nektek is ilyen?
Esztikém, igen, a kókusztej a ludas. Most nagyon keveset öntöttem a csokihoz. BB