Paleo tejcsoki gazdagon

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg legalább 70%-os, de lehetőleg 90%-os étcsokoládé (a Wawel lengyel étcsokit 256 Ft-ért vettem)
  • 1-1,5 dl kókusztej
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint
  • Szárított füge és szárított datolya, mazsola
  • Durvára vágott mandula, vagy dió, vagy mogyoró – kb. 5 dkg – nekem mandulám volt itthon
  • Valamilyen pikáns igénygyümölcs – pl. szőlőszem, vagy magozott meggy; télen mélyhűtött magozott meggy-szemek, vagy szárított áfonya, vagy mélyhűtött szeder szemek
  • A csokoládét a kókusztej hozzáadásával vízgőz fölött felolvasztottam
  • Összeszedtem süti-formákat és egy sütőpapírral kibélelt formára rárakosgattam azokat – arra ügyeltem, hogy se karácsonyi, se húsvéti forma ne legyen -, és a formákat először maggal, szárított gyümölccsel megtöltöttem, majd az olvasztott tejcsokival töltöttem fel; Két kávéskanállal dolgoztam, és a kanalakat munka közben egy tálkába készített vízbe mártogattam
  • A csokival feltöltött formákba végül szárított gyümölcsöt és szőlőszemeket, valamint néhány szem mandula-forgácsot nyomkodtam
  • A formákat leszedtem a csokiszeletekről, és a tálat még dermedésre hűtőbe tettem

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleo tejcsoki gazdagon”

  1. Megcsináltam és isteni lett! Nekem egy problémám van mindig a paleo tejcsokikkal. Ha nem hűtőben tartom, akkor nem szilárdul meg, hanem mindig olvadt. Gondolom ez azért van, mert az étcsokit felöntöttem kókusztejjel. Nektek is ilyen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.