Cukkini darált húsos pörkölttel

A kép a Google imagesről való.

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált pörkölt hús
  • 5 db tojás (elhagyható)
  • 1 db közepes cukkini (kb. fél kg)
  • 1-1,5 dl kókusztejszín (pl. Cocomas) vagy kesudiótej – kókusztejszín esetén KETOGÉN!
  • 1 db tojássárgája kesudiótej használata esetén
  • Csemege vagy füstölt szalonna szeletek, „Bacon” szeletek – mindkettő opcionális
  • Kevés zsiradék a tepsi zsírozásához

Elkészítés:

  • Zsírozd ki a tepsit vagy jénait
  • A megpucolt és laskákra vágott cukkiniből rakj le egy sort a tepsi aljára (az apróbb darab cukkiniket vágd forgácsokra, és azt is tedd a sütőtálba)
  • A tojásokból főzz kemény tojást, és felkarikázva tedd rá erre a cukkinis alapra (elhagyható)
  • Ezután erre jöhet a darált húsos pörkölt – vörös hagymán dinsztelt és sóval, borssal, paprikával fűszerezett, kevés vízzel felöntött hús
  • Az egészet borítsd be cukkini lapokkal, majd a tetejét kend be kókusztejszínnel, vagy kesudiótejet keverj el 1 db tojás sárgájával, és azzal kend be az ételt
  • Vágj 1×5 cm-es szalonna szeleteket, és vagdosd be, hogy rózsásra süljön, és tedd az étel tetejére, de ehelyett lehet bacon szeletekből csíkokat rakni a rakottas tetejére, ha szalonna vagy bacon nélkül sütöd meg az ételt, akkor is finom lesz!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.