A kép a Google imagesről való.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált pörkölt hús
- 5 db tojás (elhagyható)
- 1 db közepes cukkini (kb. fél kg)
- 1-1,5 dl kókusztejszín (pl. Cocomas) vagy kesudiótej – kókusztejszín esetén KETOGÉN!
- 1 db tojássárgája kesudiótej használata esetén
- Csemege vagy füstölt szalonna szeletek, „Bacon” szeletek – mindkettő opcionális
- Kevés zsiradék a tepsi zsírozásához
Elkészítés:
- Zsírozd ki a tepsit vagy jénait
- A megpucolt és laskákra vágott cukkiniből rakj le egy sort a tepsi aljára (az apróbb darab cukkiniket vágd forgácsokra, és azt is tedd a sütőtálba)
- A tojásokból főzz kemény tojást, és felkarikázva tedd rá erre a cukkinis alapra (elhagyható)
- Ezután erre jöhet a darált húsos pörkölt – vörös hagymán dinsztelt és sóval, borssal, paprikával fűszerezett, kevés vízzel felöntött hús
- Az egészet borítsd be cukkini lapokkal, majd a tetejét kend be kókusztejszínnel, vagy kesudiótejet keverj el 1 db tojás sárgájával, és azzal kend be az ételt
- Vágj 1×5 cm-es szalonna szeleteket, és vagdosd be, hogy rózsásra süljön, és tedd az étel tetejére, de ehelyett lehet bacon szeletekből csíkokat rakni a rakottas tetejére, ha szalonna vagy bacon nélkül sütöd meg az ételt, akkor is finom lesz!