Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 dkg jászvaj (ghee) – kókuszreszelék esetében elhagyható, de kókuszliszt használatakor feltétlenül szükség van plusz zsiradékra
- Kevés olívaolaj vagy vaj a sütőpohár vagy jénai edény kenéséhez
- Stevia vagy xukor
- Kávéskanálnyi citromlé
- Vanília vagy vanília aroma
- 5-6 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszliszt (a képen látható reszelékkel készült!)
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg fekete csokoládé (elhagyható)
- Kevés kókuszreszelék a cipó díszítéséhez
Elkészítés:
- Citromlé hozzáadásával a tojások fehérjét verd fel kemény habbá
- Keverd a habba a tojások sárgáját, az édesítőt, a vaníliát, a szódabikarbónát és a kókuszt (a tojások mérete határozza meg, hogy hány kanállal elég ahhoz, hogy se híg, se túl sűrű masszát kapjál)
- A tésztát öntsd a kizsírozott sütőedénybe
- A csoki felét tördeld apró darabokra, és dugdosd bele a cipóba (elhagyható)
- Mikróban, legmagasabb fokozaton süsd a tésztát 4 percig
- Borítsd ki a megsült cipót egy tányérra, kívülről is tűzködd meg csokidarabokkal (elhagyható), végül szórd meg kókuszreszelékkel
Természetesen sütőben is megsüthető!
sütőben mennyi ideig kell kell sütni? 15 perc, mint egy piskóta?
Én nem próbáltam sütőben. Kb. 15 perc lehet, de nyugodtan nyisd ki a sütő ajtaját, és tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e? BB
Nem lesz nagyon zsíros a tésztája ha kókuszreszelékkel készül?
Én nem érzem zsírosnak. BB
Akkor jó, eddig nem mertem megsütni, de hétvégén sort kerítünk rá 😀