Kókuszcipó csokival vagy csoki nélkül – gyors süti

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 dkg jászvaj (ghee) – kókuszreszelék esetében elhagyható, de kókuszliszt használatakor feltétlenül szükség van plusz zsiradékra
  • Kevés olívaolaj vagy vaj a sütőpohár vagy jénai edény kenéséhez
  • Stevia vagy xukor
  • Kávéskanálnyi citromlé
  • Vanília vagy vanília aroma
  • 5-6 evőkanál kókuszreszelék vagy kókuszliszt (a képen látható reszelékkel készült!)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg fekete csokoládé (elhagyható)
  • Kevés kókuszreszelék a cipó díszítéséhez

Elkészítés:

  • Citromlé hozzáadásával a tojások fehérjét verd fel kemény habbá
  • Keverd a habba a tojások sárgáját, az édesítőt, a vaníliát, a szódabikarbónát és a kókuszt (a tojások mérete határozza meg, hogy hány kanállal elég ahhoz, hogy se híg, se túl sűrű masszát kapjál)
  • A tésztát öntsd a kizsírozott sütőedénybe
  • A csoki felét tördeld apró darabokra, és dugdosd bele a cipóba (elhagyható)
  • Mikróban, legmagasabb fokozaton süsd a tésztát 4 percig
  • Borítsd ki a megsült cipót egy tányérra, kívülről is tűzködd meg csokidarabokkal (elhagyható), végül szórd meg kókuszreszelékkel

Természetesen sütőben is megsüthető!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Kókuszcipó csokival vagy csoki nélkül – gyors süti”

    1. Én nem próbáltam sütőben. Kb. 15 perc lehet, de nyugodtan nyisd ki a sütő ajtaját, és tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e? BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.