A kép a Google-images-ről való
Az alaphoz
- 4 nagy sárgarépa
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió apróra vágva
- 2 evőkanál szezámmag
Az öntethez
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál kókusztej (tejszínes)
- Só és őrölt fekete bors
- Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …); TED-ben méz vagy glicin
- Pirított, majd pirítás után masszává őrölt szezámmagot lehet az öntetbe belekeverni; az eredeti receptben ebben a tahiniben csicseriborsó is van, amit most természetesen kihagytam
Elkészítés:
- A sárgarépát 1 órán át hideg vízben áztatjuk, majd megszárítjuk és lereszeljük. Sokkal egyszerűbb, csak drágább előre lereszelt sárgarépát vásárolni.
- A mazsolát, a diót és a szezámmagot a répához keverjük.
- Összekeverjük az öntet kellékeit, és a mazsolás-diós-szezámmagos répához keverjük.