Hozzávalók:
- 0,5 csirkemell-filé
- 20 dkg reszelt kemény sajt
- 2 tojás
- Bacon szeletek
- 20 dkg füstölt tarja
- Só, őrölt bors
- Uborka (elhagyható!)
- Vöröshagyma
Elkészítés:
A hozzávalók rétegezése:
- Bacon-szeletek, vékonyra vágott tarja-szeletek, reszelt sajt
- Csirkemell szeletek szintén vékonyra vágva, és fűszeres tojásban megforgatva
- Uborka szeletelve, vöröshagyma apróra vágva – a csirkemell közé rakva (vagy 2 sornyi csirkemell közé + sajttal lerakva)
- Ismét sajt, majd az egész tetejére bacon-szeletek
- Tehetsz a rakottas közé uborka-szeleteket (csemege uborka a legjobb! – alsó kép)
A sütés ideje:
- Jénai tál tetejével, vagy hagyományos sütőtál alufóliával lefedve kb. 45 percig süsd a rakottast, majd kb. 15-20 percig süsd a húst a fedő levételével ropogósra
Megjegyzés:
- A plusz só akár elhagyható, mert a bacon meglehetősen sós, továbbá a tojás is (véletlenül a-nélkül sütöttem), mert a sajt is összetartja a húsokat!
Én közé apróra vágott hagymát és csemege uborka szeleteket is teszek, olyanok lesznek, mint az apró ékkövek. És finomabb lesz tőle! Csirketorta az örök kedvenc!:)
Köszi MW! Kiegészítem, mert ez a Te recepted. Szerintem még az Ihletről való költözéskor keveredett el valahova. Látod, hogy a kép is a tied. BBB
Sziasztok! szoktam én is csirketortát sütni, de paprikát tettem eddig a rétegek közé, az is nagyon különleges ízt ad. Ki fogom próbálni ubival is!! 😉 kösz a tippet!
Sziasztok,
Nem teljesen idevágó téma, de tortával kapcsolatos.
Tudtok esetleg olyan helyet ahonnan paleo tortát lehet rendelni?
Anyumnak jövő hétvégén lesz az 50. születésnapja s jó lenne egy finom és egészséges tortával meglepni. 🙂
Előre is köszi a választ.
Üdv,
Norbi
Szia Norbi!
sajnos nem tudok ilyen cukrászdát….de ha nem tudod megoldani, szívesen segítek a sütésben. Üdv, Panki
Norbi! Nem ördöngösség.
http://paleo-inyenc.blogspot.com/search/label/torta
Norbi! Vagy próbálkozz itt:
http://paleofutar.hu/?paged=2
Paleofutárt már kérdeztem, eddig nem válaszoltak.
Én magamtól nem fogok nekiállni, akkor inkább rendelek egy normál tortát, annyira úgyse vagyunk paleok, csak gondoltam érdekes lett volna.
Mindenesetre köszönöm a segítséget és az ajánlatot is. 🙂
Norbi! Várj! Éppen tegnap találkoztam Paleoanitával, és szívesen foglalkozna otthoni sütéssel. Ha érdekel, sürgősen írj nekem, és összehozlak benneteket. Anita ma bejelentkezett a szendi blogra kenyérsütési szándékkal is. Nem tudom, hogy a szendi blogot olvasod-e? Ott is felvehetitek a kapcsolatot. Anita nagyon ügyes. BB
Szia,
Érdekelne, csak kérdés, hogy budapesti-e és ilyen rövid határidővel(péntekre kellene legkésőbb) tudja-e vállalni.
Attól félek, nehogy az legyen, hogy túl sokáig húzom és sehonnan nem lesz időm rendelni.
Mondjuk akkor csinálnék egy ilyen csirketortát, ez még menne is szerintem s anyum tuti dőlne a nevetéstől ha meglátná 50 szál gyertyával. 😀
Ja igen, Szendi Gábor blogját nem olvasom, pár hete ismerkedünk csak a paleo ételekkel.
Elérhetőséget így hirtelen nem találtam hozzád a blogon, de Te úgyis látod az én e-mail címem.
Kedves Norbi! Küldtem levelet az emilkédre. Anita elérhetőségét megadtam. A csirketorta ötlete szuper:-))) Miért is lenne kötelező édes tortát enni?! Sok sikert! BB
Megjött, köszönöm. 🙂
Még egy kérdés.
Ezt a csirketortát milyen hőfokon kell sütni?
Alacsony, közepes, magas?
Egy régi villany tűzhely van otthon.
Kedves Norbi!
A villanytűzhelyben közepes fokozaton süss, és a sütés végén magas fokozaton pirítsd a „torta” tetejét. BB
Rendben, köszi.
Mit csináltok azzal, hogy ne legyen alatta vagy másfél deci lé?
Esetleg elősütni a csirkét?
Kedves Rever!
Ezt nem értem, hogy hogyan történhetett? Annak ellenére, hogy ez MW receptje, én is megsütöttem, és semmilyen lé nem keletkezett alatta?! Miből folyhatott ki lé??? Gondold át! A csirkemell száraz, a sajt esetleg szétfolyhat, de akkor sem lé fog keletkezni?!, a tojás, amibe a husit megforgatod sem lehet ok?!, a bacon csak zsíros. El nem tudom képzelni, hogy mi lehetett az ok. Tettél bele uborkát vagy paprikát – én nem tettem – talán az uborka?! 1 kerek órát sül a csirketorta – mindennemű felesleges lének el kell ennyi idő alatt párolognia! Na, most már kíváncsi vagyok, hogy másoknak milyen tippjeik lesznek. BB
Szia,
Volt benne uborka, de közel sem annyi amennyi lé volt a végén. Szokott a csmell néha levet ereszteni serpenyőben is, mikor gyengébb a tűz. Arra gondoltam hogy esetleg túl sokáig volt letakarva, mert csak az utolsó öt percben sült csupaszon. És/vagy magasabb lángot kell neki adni legközelebb, mert azt rögtön megállapítottuk, hogy visszatapsoljuk cstortát.
Az uborka, amit én teszek bele, csemege uborka (üveges). Abból nem folyhat lé. Én is jó sokáig sütöm letakarva, de fólia nélkül is, míg jól meg nem pirul a külseje. Ha szépen összeugrott, vagyis elvetemedett az edény szélétől, akkor jó. Így, még ha van is alatta lé, simán ki lehet venni, a lé meg marad.
Csemege uborka. Oké, köszönöm.
Sziasztok,
Nagyon jól sikerült a szülinap, volt csirketorta és csokis mandulatorta is, amit Anita csinált, bátran ajánlom mindenkinek, tényleg finomra elkészítette. 🙂
A csirketorta egyébként nekem is rengeteg levet eresztett, pedig nem is raktam bele semmilyen uborkát.
Ettől függetlenül szinte mind elfogyott egy evésre. 🙂
Norbi! Örülök a sikernek:-) BB
Lé nekem is volt, de én megoldottam úgy hogy bacont tettem legalulra ami túllógott a széleken, s a legvégén ezzel takartam be a húst. Biztonság kedvéért vékonyan libazsírral kikentem a formát. Aztán mikor úgy éreztem megsült, egy nagy tepsibe kifordítottam az egészet. Nekem szépen kicsúszott az egész. A szalonna egybefogta a húst, a lé szétterült, a tetejét grillen meg megpirítottam.
Még egy csirketorta
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/vendegvaro-falatok-csirke-palacsintatesztaban
természetesen palocsintával.
Sziasztok!
Nagyon szeretnék én is paleo-tortát rendelni. Kérem szépen Anita elérhetőségét. Címem: buvoserdo@gmail.com
Köszönöm 🙂
Kedves NéMó!
Bátran írj nekem a somogyi.anita@gmail.com címre, és egyeztetünk.
Köszi 🙂
Anita