Zsóka receptje
Hozzávalók:
- Kb. 1 kg halhús
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- Só, őrölt bors, piros paprika
- 1-2 zöld paprika
- 1 nagy érett paradicsom
- 1 db erős paprika, vagy szárított paprika morzsaléka (elhagyható)
Elkészítés:
- A megtisztított halak fejét, farkát külön edényben kevés sós vízben megfőzzük
- A főtt húst kiszálkázzuk
- Készítünk külön egy lecsós pörkölt alapot: Hagymát lereszelve zsiradékon megfuttatjuk, ráteszünk őrölt paprikát, az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megsózzuk, és kevés vízzel puhára főzzük
- Ha kész, tésztaszűrőn át passzírozzuk
- Kapunk egy sűrű alaplevet
- Beleöntjük azt a levet, amiben a halfarkakat főztük
- Ezt összeforraljuk, és teszünk még bele 1 kanál őrölt paprikát, esetleg erős paprikát (ezt kínálhatjuk külön is, a gyerekek miatt)
- Ekkor belefőzzük a halszeleteket – Körülbelül 10-15 percig főzzük!