Recept pl. maradék zöldség felhasználására is!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Vegyes zöldséget főzzél porhanyósan puhára – nekem brokkoli, sárgarépa, karfiol egyveleg maradékából volt keverékem, melyhez hozzáadtam mélyhűtött leveles spenótot
- A zöldségeket daráld masszává – én botmixerrel dolgoztam -, és fűszerezd sóval, őrölt borssal, fokhagymával; tettem bele egy meglepő fűszert – gyömbért is
- 6 evőkanál szezámpehely (a maradék fél evőkanál kókuszlisztet is hozzákevertem!) és 4 db tojás keverékéből lepényeket nyomkodtam a forró, enyhén zsírozott sütőedénybe, majd amikor a lepények megsültek, kockákra vagdaltam
- A lepényszeleteket megkentem a pépesített zöldséggel, és a lepények széleit apróra vágva, tésztával díszítettem
- Ezt a sós harapnivalót lehet önmagában is fogyasztani hidegen, vagy grillben-mikróban melegítve, esetleg még sajttal megszórva; lehet egyébként valamilyen hús mellé is adni „köretként”