Zöldséges skótkocka – tepsis tészta zöldséggel

Recept pl. maradék zöldség felhasználására is!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Vegyes zöldséget főzzél porhanyósan puhára – nekem brokkoli, sárgarépa, karfiol egyveleg maradékából volt keverékem, melyhez hozzáadtam mélyhűtött leveles spenótot
  • A zöldségeket daráld masszává – én botmixerrel dolgoztam -, és fűszerezd sóval, őrölt borssal, fokhagymával; tettem bele egy meglepő fűszert – gyömbért is
  • 6 evőkanál szezámpehely (a maradék fél evőkanál kókuszlisztet is hozzákevertem!) és 4 db tojás keverékéből lepényeket nyomkodtam a forró, enyhén zsírozott sütőedénybe, majd amikor a lepények megsültek, kockákra vagdaltam
  • A lepényszeleteket megkentem a pépesített zöldséggel, és a lepények széleit apróra vágva, tésztával díszítettem
  • Ezt a sós harapnivalót lehet önmagában is fogyasztani hidegen, vagy grillben-mikróban melegítve, esetleg még sajttal megszórva; lehet egyébként valamilyen hús mellé is adni „köretként”
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.