Paleo és egyéb termékek vásárlása
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 5 evőkanál őrölt mandula
- Kávéskanálnyi citromlé
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg 90%-os csokoládé
- 1 dl kókusztej, vagy víz
- Stevia és/vagy xukor
Elkészítés:
- Verd fel a 10 tojás fehérjét a szódabikarbóna és a citromlé hozzáadásával kemény habbá, tegyél bele édesítést (én tésztába a steviát szeretem használni)
- Kb. 3 tojásnyi habot tegyél félre egy másik tálba
- A 10 tojás sárgájából 6-ot keverj bele a piskóta alap habjába, 3 sárgáját tegyél félre egy pohárban
- A piskóta 6 tojásos habját keverd össze 6 tojás sárgájával, és 5 evőkanál őrölt mandulával keverd össze; ezután előmelegített sütőbe tedd a tésztát, és közepes lángon süsd kb. 10 percig (Én nagyobb méretű mély sütőedényben sütöttem, de lehet kisebb edényben magasabb tésztát is sütni!)
- Miközben a piskóta elősül, a tojások sárgáját keverd ki xukorral, és keverd össze a megmaradt habbal – ez a szuflé alapja
- Olvassz fel 10 dkg csokit vagy kókusztejben vagy egyszerűen egy kevés vízben, és ezt is keverd a szufléhoz
- Vedd ki a félig megsült tésztát, öntsd rá a csokis szuflét
- Tedd vissza a piskótát szufléval a sütőbe, és süsd még kb. 10-15 percig, azaz tűpróbáig
- A kész sütit vágd fel hosszúkás szeletekre