Piskóta csokis szufléval

Receptkönyvek vásárlása

Paleo és egyéb termékek vásárlása

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 5 evőkanál őrölt mandula
  • Kávéskanálnyi citromlé
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg 90%-os csokoládé
  • 1 dl kókusztej, vagy víz
  • Stevia és/vagy xukor

Elkészítés:

  • Verd fel a 10 tojás fehérjét a szódabikarbóna és a citromlé hozzáadásával kemény habbá, tegyél bele édesítést (én tésztába a steviát szeretem használni)
  • Kb. 3 tojásnyi habot tegyél félre egy másik tálba
  • A 10 tojás sárgájából 6-ot keverj bele a piskóta alap habjába, 3 sárgáját tegyél félre egy pohárban
  • A piskóta 6 tojásos habját keverd össze 6 tojás sárgájával, és 5 evőkanál őrölt mandulával keverd össze; ezután előmelegített sütőbe tedd a tésztát, és közepes lángon süsd kb. 10 percig (Én nagyobb méretű mély sütőedényben sütöttem, de lehet kisebb edényben magasabb tésztát is sütni!)
  • Miközben a piskóta elősül, a tojások sárgáját keverd ki xukorral, és keverd össze a megmaradt habbal – ez a szuflé alapja
  • Olvassz fel 10 dkg csokit vagy kókusztejben vagy egyszerűen egy kevés vízben, és ezt is keverd a szufléhoz
  • Vedd ki a félig megsült tésztát, öntsd rá a csokis szuflét
  • Tedd vissza a piskótát szufléval a sütőbe, és süsd még kb. 10-15 percig, azaz tűpróbáig
  • A kész sütit vágd fel hosszúkás szeletekre
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.