Hozzávalók:
- Szilikonos tojásforma, vagy torta-keret papírból házilag készített forma
- 2 db tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Kávéskanálnyi citromlé
- Stevia vagy xukor
- 4 evőkanál mandula-, vagy kókusz-, vagy gesztenye liszt
- Kb. 6 dkg csokoládé
Elkészítés:
- Zsírpapírral kibélelt sütőedénybe helyezd el a szilikonos tojásformát
- Verd fel a 2 tojás fehérjét kemény habbá kevés citromlé hozzáadásával
- A sárgáját öntsd a habba, édesíts, szódabikarbónát
- 4 evőkanál mandulalisztet, kókuszlisztet, vagy gesztenyelisztet (pelletet) szórva tedd a tojáshabhoz, és óvatosan keverd el a masszát
- Az összeállt tésztakeverékkel töltsd meg a tojásformát, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg
- 4 dkg fekete csokoládét 2 ujjnyi vízben olvaszd fel, egy kicsit hagy hűlni, majd vond be a tojássütit a csokoládéval
- 2 dkg csokit reszelhetsz még a tetejére