Ribizlis jégkrém

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A négy formába 4 evőkanálnyi jól megmosott ribizliszemeket tegyél
  • 2-2,5 dl vízben melegíts fel 2 evőkanál xukrot és egy teáskanál agar-agart keverj bele (lehet 2 dl víz is, ez függ a ribizli mennyiségétől, én mondjuk elszámoltam magamat, és maradt a vízből, amit rögtön fel is használtam egy másik édességre!)
  • A kihűlt, már zselésedni kezdő xukros vizet öntsd a ribizlire, és tedd a fagyiformákat a mélyhűtőbe

A maradék vízből Jegeskávé bonbon készült:-) A következő recept lesz!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Ribizlis jégkrém”

    1. Kedves Jetti, Az agar-agar növényi eredetű zselírozó anyag, míg a zselatin állati eredetű. Bioboltokban, elsősorban vegetariánusokra specializálódott boltokban lehet kapni. Az ára húzós, mert egy kis üveg 1.800 Ft, de nekem tavaly nyár óta nem fogyott el csak a kétharmad része. Valahogy a fagyihoz nehezen tudom elképzelni a zselatint?!; de lehet, hogy nincs igazam. BB

  1. Szia Márti !
    A legutóbb mikor Budapesten jártam a westendbe én is vettem ilyen formát. Azóta minden nap gyártom az idény gyümölcsnek megfelelő jégkrémet. Majd jó lesz ha már nem lesz friss gyümölcs.
    Sajnos már a pálcikák amit adtak hozzá azok elfogytak. Minden boltot itthon végigjártam de sajnos nem kapok.Furcsán néznek rám ,hogy mit keresek.
    Nem tudsz valami forrást ahol lehetne venni? Vagy te honnan szerzed be?
    Már próbáltam műanyag kávé kavaróval, de nem igazán jó.

    1. Szia Ica, Ugyanott lehet kapni külön csomagolva pálcákat. Nem emlékszem pontosan – ezer valamennyi volt az ára. Én sokáig elmostam a pálcákat, és újrahasználtam. Most is azért spórolok, Ha legközelebb Pesten jársz, vegyél. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.