– olyan, mint a krumplifőzelék vagy krumplileves
Hozzávalók és elkészítés egyben 2-3 főre:
- Végy 50-60 dkg cukkinit (3 közepes vékony szál)
- Hámozd fel, és vastagon karikázd fel
- Annyi vízben, hogy éppen csak ellepje főzd meg
- Közben 2 dl magtejet (pl. kesu-, mandula-, kókusztej) keverj ki 2 db tojás sárgájával, és ebbe tedd bele a fűszereket – a TED szellemében leginkább kókusztejet használj; AIP-osok készítsék kókusztejjel, de a zöld sűrűjén kívül ne használj semmit.
- Fűszerek: só, majoranna, őrölt bors; AIP-ban só és majoránna
- A cukkinikarikákat addig főzd, hogy még kicsit ropogósak – fogkemények – maradjanak, és a fövő vízbe – kb. 15 perc után lassan keverd bele a tojásos-fűszeres magtejet, és egy csöppet még főzd együtt
A főzelék számomra teljesen olyan ízű lett, mint a krumpliból készült, legalábbis a mártás része:-)
Amennyiben hosszú lével készíted, máris kész a „krumplileves”.
A cukkini imádja a fahéjat, amit még egy kis fehér borssal meg lehet bolondítani.
Ez nagyszerűűűűű!! 🙂 Köszönöm szépen! Nagyon ízlik! És milyen egyszerű, gyors, és zöööölddd 😀
Nekem is ízlett 🙂 BB Márta