A receptet és a képet MW küldte 2012.08.22-én
Az kép a Google images-ről való
Hozzávalók a „tésztához”:
- 2 bögre darált mandula + 2 bögre mandulaliszt
- Egy maroknyi aszalt vörös áfonya megdarálva
- Xukor (elhagyható, mert az áfonya is édes)
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg kakaópor vagy 10 dkg olvasztott 85%-90%-os csoki
- Xukor (ízlés szerint)
- Pár csepp rumaroma
- 1 puha avokádó
Elkészítés:
- A darált mandulát, mandulalisztet és a darált vörös áfonyát (ezt együtt darálhatjuk a mandulával) összegyúrjuk, majd – öblösen – szilikonos muffin formákba nyomkodjuk.
- Az avokádót összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, hogy csokikrémet kapjunk
- A csokikrémmel megtöltjük a kosárkákat, majd mélyhűtőbe tesszük
- Amikor már jól lehűlt, akkor fogyasztható
- Megszórhatjuk magokkal, vagy kandírozott paleos gyümölcsökkel Willson oldaláról
A megjelölt mennyiséget aszerint lehet változtatni,
ahány db-ot, kosármérettől függően is készíteni akarunk.
ez az avokádó de szuper ötlet!!!
sose tudtam, mit kezdjek vele…
Kipróbáltam a receptet, valóban nagyon egyszerű, az avokado szuper vastag krémet csinál, nem is gondolná az ember… kevesebb manulából csináltam és így is nagyon száraz volt a tészta, úgyhogy én gránátalma szirupot tettem hozzá. még nem kóstoltam, úgy elteltem a nyalakodással…
tény, hogy egészséges a süti, viszont nagyon tömény. mindenesetre gratula a megalkotónak!
Kedves hozzászólok!
mi a véleményetek az útifűmaghéjról!!!
Van, akinek beválik mint sűrítő anyag. Személy szerint nekem problémát okozott. Írd be a keresőbe az utifűmaghéj szót, kapsz választ. BB
Köszönöm a választ!
Már legugliztam korábban, valóban mértékkel kell használni, azt írják.
Egy receptben olvastam , puding készítés céljából használta a recept írója, csak kíváncsi voltam a Ti véleményetekre , illetve a Tiédre .
szép napot