Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál magliszt (mandula-, kókusz-, makadámdió liszt)
- Lehet őrölt mag is – szintén 6 evőkanállal
- Kevés citromlé a hab felveréséhez
- Paleolit édesítő
- Gyümölcs – bármi
- Tortazselé – 1 zacskó + 2 dl víz + xukor; vagy 2 kávéskanál agar-agar + 2 dl víz + xukor
Elkészítés:
- Vajazz ki egy gyümölcstorta-sütő formát és szórd meg őrölt maggal, vagy magliszttel
- Készítsd el a piskótát a szokásos módon: Tojásfehérje kevés citromlével való felverése + tojássárgája + magliszt (Részletesebben olvashatod piskóta recepteknél.)
- Öntsd a piskótatésztát a kivajazott és kilisztezett formába, majd előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25 perc
- A tésztát borítsd ki egy tálra
- 2 db érett banánt törj össze villával, és a kihűlt tészta mélyedésébe kend el, vagy turmixolj össze mélyhűtött barackot, szilvát, almát, körtét – ami van -, és azzal dolgozz
- A gyümölcsvelővel kikent formát rakd ki a mélyhűtőből kivett és legalább félig felengedett gyümölccsel – ízlés szerint. A képen körte és meggy látható; gyümölcsvelő sárgabarackból készült
- A tortazselét a zacskón lévő előírás szerint – 1 zacskó + 2 dl víz + cukor HELYETT nyírfacukor vagy eritrit – állandó keverés mellett olvaszd és forrald fel, majd öntsd rá a tortára – az öntést mindig középen kell kezdeni!
- A zselét egyengesd el a sütemény tetején