Gyümölcstorta zselével

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál magliszt (mandula-, kókusz-, makadámdió liszt)
  • Lehet őrölt mag is – szintén 6 evőkanállal
  • Kevés citromlé a hab felveréséhez
  • Paleolit édesítő
  • Gyümölcs – bármi
  • Tortazselé – 1 zacskó + 2 dl víz + xukor; vagy 2 kávéskanál agar-agar + 2 dl víz + xukor

Elkészítés:

  • Vajazz ki egy gyümölcstorta-sütő formát és szórd meg őrölt maggal, vagy magliszttel
  • Készítsd el a piskótát a szokásos módon: Tojásfehérje kevés citromlével való felverése  + tojássárgája + magliszt (Részletesebben olvashatod piskóta recepteknél.)
  • Öntsd a piskótatésztát a kivajazott és kilisztezett formába, majd előmelegített sütőben süsd tűpróbáig – kb. 25 perc
  • A tésztát borítsd ki egy tálra
  • 2 db érett banánt törj össze villával, és a kihűlt tészta mélyedésébe kend el, vagy turmixolj össze mélyhűtött barackot, szilvát, almát, körtét – ami van -, és azzal dolgozz
  • A gyümölcsvelővel kikent formát rakd ki a mélyhűtőből kivett és legalább félig felengedett gyümölccsel – ízlés szerint. A képen körte és meggy látható; gyümölcsvelő sárgabarackból készült
  • A tortazselét a zacskón lévő előírás szerint – 1 zacskó + 2 dl víz + cukor HELYETT nyírfacukor vagy eritrit – állandó keverés mellett olvaszd és forrald fel, majd öntsd rá a tortára – az öntést mindig középen kell kezdeni!
  • A zselét egyengesd el a sütemény tetején
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.