A receptet Hazsu küldte – 2013.04.15.Palacsinta:
- Gesztenyelisztből és fele annyi napraforgólisztből készíts palacsintát (összesen kb. 20 deka vagy kicsit több pellet)
- 4 db egész tojást, elég sok buborékos vizet (kb. 1,5-2 dl) önts a liszthez és keverd el – a tésztának olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról még könnyen lefolyjon
- Ha vékony palacsintát szeretnél, akkor 3 órát pihentesd a hűtőben
- A gesztenyeliszt miatt erősebben kell sózni – kb. 2 kávéskanállal
Töltelék:
- Darált marha, kb. 40 deka
- A húst hozzáadott kanálnyi zsírral – fokhagymával és sóval, borssal, majoránnával fűszerezve – pirítsd meg
- Végül öntsd fel 1 dl paradicsomlével és rakj bele 1 db babérlevelet
Összeállítás:
- A palacsintákat töltsd meg
- A tejföl készülhet kesudióból és egy semlegesebb ízű kókusztejszínből, pirospaprikával, sóval, borssal és fokhagymával fűszerezve -, mellyel locsold meg a palacsintákat
- Sütőben kis lángon addig süsd, amíg a teteje nem kezd ropogóssá válni!
- Öntsd le a töltött paleocsintákat fűszerezett paradicsom lével – só, bors, bazsalikom, oliva olaj – ez el is hagyható!