Az ötletet és a képeket MW küldte – 2013.04.15-én
Kevesen használják, pedig számos fajta ehető virág létezik. Most éppen ibolya szezon van, a kertünkben lila és fehér változat is terem.
Terebess-lexikon szerint:
„Ibolya – Viola odorata
Az ibolya virágát édességek díszítésére, cukrok, teák,
ecetek illatosítására is felhasználják. Sok női parfüm virágillatának eleme az ibolyaillat. Levelét saláták készítésénél használhatjuk. Sőt a leveleket főve is fogyaszthatjuk levesek, szaftos ételek ízesítőjeként.
Illatos lila, vagy fehér virágai tavasz közepéig nyílnak, melyet kandírozzunk és sütemények, pudingok, jégkrémek, díszítésére, friss virágot salátákba díszítésre, illatosításra használhatunk.
Friss, vagy szárított virágának szörpje, vagy forrázata enyhe hashajtó, de hörghurut, köhögés, álmatlanság, fejfájás elleni teákba és idegnyugtató szerként is használhatjuk”
forrás: http://terebess.hu/
Én eddig salátában próbáltam ki, ettől kellemes parfümös íze lesz a salátának.