Ehető virágok – ibolya

Az ötletet és a képeket MW küldte – 2013.04.15-én

Kevesen használják, pedig számos fajta ehető virág létezik. Most éppen ibolya szezon van, a kertünkben lila és fehér változat is terem.

ibolyaehető

Terebess-lexikon szerint:

Ibolya Viola odorata

Az ibolya virágát édességek díszítésére, cukrok, teák,
ecetek illatosítására is felhasználják. Sok női parfüm virágillatának eleme az ibolyaillat. Levelét saláták készítésénél használhatjuk. Sőt a leveleket főve is fogyaszthatjuk levesek, szaftos ételek ízesítőjeként.

Illatos lila, vagy fehér virágai tavasz közepéig nyílnak, melyet kandírozzunk és sütemények, pudingok, jégkrémek, díszítésére, friss virágot salátákba díszítésre, illatosításra használhatunk.

Friss, vagy szárított virágának szörpje, vagy forrázata enyhe hashajtó, de hörghurut, köhögés, álmatlanság, fejfájás elleni teákba és idegnyugtató szerként is használhatjuk”

forrás: http://terebess.hu/tiszaorveny/virag.html

Én eddig salátában próbáltam ki, ettől kellemes parfümös íze lesz a salátának.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.