Nyúlmáj pörkölt és krém

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg nyúlmájat használunk az ételhez. Pl. – a Tescoban meghökkentem, de lehet kapni!
  • Készítsünk 1 nagy fej dinsztelt (zsíron + kevés vízzel pirított) vörös hagymából–fokhagymagerezdekből, paprika porral, őrölt borssal pörkölt alapot.
  • Tegyük erre az alapra a nyúlmájat majd engedjük fel kb. 1 dl vízzel – igen kevés kell!; tálaláskor sózzuk a májat, különben megkeményedik!
  • Amikor a máj megpuhult, akkor tehetünk még a lébe  opcionálisan paradicsomsűrítményt – kb. 1 dl-t.

Nyúlmáj krém

  • A pörköltet 10 dkg vajjal turmixoljuk pépesre és tegyünk hozzá ízlés szerint sót is.
  • A tetejére friss snidlinget vághatunk.

100 g nyúlmáj összetétele:

Energia 113 kcal

Zsír 4,31 g — ebből telített zsír 1,31 g

Szénhidrát 0,36 g — ebből cukor 0,03 g

Fehérje 18,77 g

Só 0,50 g

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.