Hozzávalók 10 személyes saláta tálra:
- 1 kg csirke felső comb
- 3 liter sós víz
- 2 db tojás
- Kókusz- vagy szezám-, amarant liszt stb. (világos liszt, ami van otthon!); ketogén esetén úfifűmaghéj liszt
- 1 evőkanál zsír
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A csirkecombokat főzd meg
- A combokat, ha megfőttek vedd ki
- A húslét tedd el dobozban alaplének, melyet később bármikor felhasználhatsz
- A már puhára főtt combokat filézd ki és vágd fel kisebb darabokra
- Forgasd meg valamilyen világos paleo lisztben avagy útifűmaghéjban, és az alaposan csipet sóval elkevert tojásokban a csirkefalatokat, majd sütőedényben kevés, de forró zsírban az egyik, majd másik oldalát süsd meg
- Bármelyik fő étkezéshez használhatod, de vendégeid is szívesen fogják fogyasztani
Szia!
Az elkészítés részből kimaradt a tojás 🙂 Gondolom, a liszt után tojásba kell mártani a csirkefalatokat és utána kell sütni a forró zsírban 🙂
üdv: Marika
Aranyos vagy, hogy szóltál. Köszi 😀
…………”Forgasd meg valamilyen világos paleo lisztben és az alaposan csipet sóval elkevert tojásokban, majd …………”
Kicsit bonyolultra sikerült a mondat 😀 A mondat tárgyát a végéről áthelyeztem 😀
Érdeklődnék, hogy darált szezám is jó? Mert megkóstoltam és elég keserű a darált szezámmag. Nem jön ez vissza a húson?
Kedves Kinga, Tegyél őrölt köménymagot a szezámhoz. Egyéni ízlés kérdése, hogy ki, mit szeret és visel el. Én szeretem. BB Márta