Hozzávalók:
- 5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
- 5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
- 1 púpozott evőkanál zsír
- 5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
- 1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
- Fél citrom leve
- Só ízlés szerint
- Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
- Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
- Ezekből 3 cipót tudsz fonni
- 1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
- Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat
ez a kenyér már volt? próbálta valaki?
http://www.osszesrecept.hu/click/index/526666/?site=csakazertispaleo.blogspot.hu
Én még nem sütöttem, de a hozzávalókat és a módszert tekintve átlagos a megoldás. Ha kétszer süti, akkor plusz héja keletkezik a kenyérnek. BB Márta