Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
  • 5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
  • 1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
  • Fél citrom leve
  • Só ízlés szerint
  • Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
  • Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
  • Ezekből 3 cipót tudsz fonni
  • 1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
  • Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Fonott kalács”

    1. Én még nem sütöttem, de a hozzávalókat és a módszert tekintve átlagos a megoldás. Ha kétszer süti, akkor plusz héja keletkezik a kenyérnek. BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.