Panki fene nagy okosságai oldalról való a recept és a kép
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell vékonyra szeletelve
- 20 dkg aszalt szilva
- 20 szelet bacon
- Só, fűszerek (csipetnyi gyömbér, oreganó, bazsalikom, fehér bors)
- Kevés zsiradék a tál kikenéséhez és a fűszerekhez
- Kemény sajt a tetejére (elhagyható)
Elkészítése:
- A csirkemell szeleteket egy éjszakán át pácoljuk a zsiradékkel összekevert fűszerekkel
- Az aszalt szilvát felhasználás előtt 1 órával vízbe áztatjuk, mindegyiket kettévágjuk
- 1 szelet baconra ráfektetünk egy szelet húst, a közepébe leszünk néhány szem szilvát, majd felgöngyöljük
- Zsírozott jénaiba sorakoztatjuk őket, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd sajttal megszórva megpirítjuk
- Tálalhatod pol mazsolás lilakáposztával