Baconba göngyölt aszalt szilvás csirkemell

Panki fene nagy okosságai oldalról való a recept és a kép

Hozzávalók:

  •  1 kg csirkemell vékonyra szeletelve
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 szelet bacon
  • Só, fűszerek (csipetnyi gyömbér, oreganó, bazsalikom, fehér bors)
  • Kevés zsiradék a tál kikenéséhez és a fűszerekhez
  • Kemény sajt a tetejére (elhagyható)

Elkészítése:

  •  A csirkemell szeleteket egy éjszakán át pácoljuk a zsiradékkel összekevert fűszerekkel
  • Az aszalt szilvát felhasználás előtt 1 órával vízbe áztatjuk, mindegyiket kettévágjuk
  • 1 szelet baconra ráfektetünk egy szelet húst, a közepébe leszünk néhány szem szilvát, majd felgöngyöljük
  • Zsírozott jénaiba sorakoztatjuk őket, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd sajttal megszórva megpirítjuk
  • Tálalhatod pol mazsolás lilakáposztával
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.